Aanverwante archieven en Links

Op het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) bevindt zich behalve in Het Staatsarchief nog veel meer materiaal over de Nederlandse kraak- en actiebeweging. Veel is te vinden door te zoekem op 'kraakbeweging' in de online catalogus.

In de eerste plaats is van belang het op het IISG ondergebrachte Centrum voor Sociale Documentatie (CSD). Hier bevinden zich de archieven van Provo en Kabouter en de verzamelingen van het Vrije Archief, het buurtarchief dat zich met name richtte op de strijd tegen de metro in de Nieuwmarktbuurt.

Verder een aantal verzamelingen, voornamelijk uit Amsterdam, die om uiteenlopende redenen niet in het Staatsarchief zijn beland, maar er niet zouden misstaan. Het Bluf!-archief bijvoorbeeld.
Meer informatie over de Collectie Sociale Documentatie (CSD) is te vinden op de IISG-website, zie www.iisg.nl/collections/csd/.

Gemeentearchief Amsterdam, met onder andere het geluidsarchief van Stad Radio Amsterdam. Vanaf 1 januari 1976 tot  in de jaren tachtig deed de zender bijna dagelijks verslag van het wel en wee van de Amsterdamse krakers.

SQUAT.NET - voor wie meer wil weten over de huidige kraakbeweging.

De Onderste Steen - informatiecentrum en maatschappijkritisch archief in Utrecht.

Overige links - een lijst van organisaties en initiatieven op actiegebied van Kleintje Muurkrant in Den Bosch.